به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، محسن پیرهادی نایب رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه یکی از مصوبات اساسی کمیسیون در جهت عدالت گستری و کاهش فاصله طبقاتی، تکلیف دولت به کاهش ضریب جینی به یک چهلم میزان فعلی آن است،گفت: کاهش ضریب جینی از ۱۴ درصد شرایط فعلی به ۳۵ صدم درصد،در سال پایانی اجرای برنامه یکی از تکالیف اساسی دولت در برنامه توسعه هفتم است که منجر به برابری درآمدی و کاهش فاصله طبقاتی میشود.
عدالت گستری و کاهش فقر در برنامه هفتم
وی در تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در زمینه کمک به اقشار کم درآمد و آسیبدیده جامعه گفت: با توجه به شرایط دشوار اقتصادی و معیشتی کشور، عدالت گستری و کاهش فاصله طبقاتی و درآمدی و فقرزدایی در جامعه از طریق تقویت حمایت دولتی از دهکهای کمدرآمد و محروم جامعه رویکرد اصلی کمیسیون بوده است.
نایب رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با تاکید بر اینکه کاهش فاصله طبقاتی و فقرزدایی در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است، افزود: همچنان که در قالب ماده ۳۱ لایحه برنامه هفتم که سیاستهای حمایتی دولت را در برمیگیرد، کمیسیون مصوبات حمایتی جدی و اثرگذاری داشته است.
پیرهادی در ادامه به مصوبه این کمیسیون برای ایجاد پنجره واحد خدمات حمایتی با هدف پوشش یکسان حمایتی اقشار کمدرآمد اشاره کرد و افزود: در این حوزه مقرر شد همه افرادی که کمکهای حمایتی میگیرند، پرونده الکترونیکی داشته باشند و هر فردی که متقاضی حمایت است از طریق این پنجره اقدام کند در مقابل نیز همه دستگاههایی که به نحوی خدمات حمایتی ارائه داده و افرادی را تحت پوشش دارند، خدمات آنها از طریق پنجره واحد انجام شود.
به گفته وی بنا بر مصوبه کمیسیون دولت میبایست از طریق آزمون وسع و شناسایی اقشار کم درآمد نسبت به ارائه یارانه اقلام ضروری، آن هم در قالب کالابرگ اقدام کند.
نمایندهمردمتهران با تاکید بر اینکه با هدف رفع مشکل مسکن در افراد کمدرآمد و دهکهای پایین درآمدی جامعه تامین زمین رایگان برای اقشار حمایتی در کمیسیون مصوب شد، گفت: بر این اساس طیفی که جز دهک اول تا سوم درآمدی هستند مشمول دریافت زمین رایگان و یا زمین ۹۹ ساله میشوند.
وی ادامه داد: طبق مصوبه کمیسیون طی مدت زمان ۵ ساله اجرای برنامه هفتم بنیاد مسکن مکلف شده است تا در شهرها و روستاها زمین رایگان یا ۹۹ ساله در اختیار اقشار حمایتی قرار دهد.
مصوباتی برای حوزههای کمبرخوردار
عضو هیات رئیسه مجلس همچنین در تشریح مصوبات دیگری که جنبه حمایتی و عدالت گستری در لایحه برنامه هفتم توسعه دارد،گفت:در حوزه سلامت و درمان و با هدف فراهم آوردن بستر برخورداری همه دهکهای جامعه از خدمات درمانی و سلامتی احکام خوبی مقرر شده است، چنانکه با رای اعضای کمیسیون سهم پرداختی و هزینههای درمانی از جیب مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۳۰ درصد و میزان پرداخت هزینههای تحملناپذیر تا پایان برنامه باید به ۲ درصد کاهش یابد.
وی افزود:همچنین با رای کمیسیون پوشش کامل بیمه سلامت برای آحاد جمعیت ایران باید به صورت صد درصد تا پایان برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گیرد.
به گفته نایب رئیس کمیسیون تلفیق با هدف افزایش خدمات در مناطق کمبرخوردار وزارت بهداشت مکلف شد تا پایان برنامه هفتم توسعه نسبت دستیاران تخصصی و متخصصان بالینی به پزشکان عمومی را حداقل به یک برساند.
بازتکرار قوانین حوزه ایثارگران در برنامه هفتم
پیرهادی با اشاره به بررسی موضوعات مربوط به ایثارگران در لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: بنا بر مصوبه کمیسیون بنا شد، تا زمانی که دولت نسبت به تنقیح و اصلاح قوانین حوزه ایثارگران اقدام میکند، قوانین برنامه ششم توسعه همچنان پابرجا بماند. بنابراین همه آن خدماتی که در قانون برنامه ششم درباره خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان لحاظ شده بود عینا در برنامه هفتم توسعه باز تکرار خواهد شد.
نظر شما